ေကာင္းျမတ္ၿဖိဳး ( ျမစ္မခ )
by Myit Makha Mediagroup on 29 May, 2012
by Myit Makha Mediagroup on 29 May, 2012
ငါးေမြးကန္မ်ားတြင္
ငါးေသဆံုးမႈအမ်ားစုမွာ ကပ္ပါးေရာဂါေၾကာင့္မဟုတ္ပဲ
ေရအရည္အေသြးညံ႔ဖ်င္းမႈေၾကာင့္ ျဖစ္ေၾကာင္းကုိ ငါး/ပုစြန္ကြ်မ္းက်င္
ပညာရွင္တစ္ဦးထံမွသိရသည္။
ငါးေသဆံုးမႈမွာ
ေရအရည္အေသြညံ့ဖ်င္းမႈတုိ႔ေၾကာင့္အျဖစ္မ်ားၿပီး၊
ဒတ္တုိင္လုိဂုိင္းရပ္စ္ေခၚကပ္ပါးမ်ားေၾကာင့္ လည္း ေသဆံုးႏုိင္ေၾကာင္းကုိ
ငါးလုပ္ငန္းဦးစီးဌာန၊ေမြးၿမဴေရးဌာနခြဲ၊ွ
ငါးပုစြန္က်န္းမာမႈႏွင့္ေရာဂါထိန္းခ်ဳပ္မႈ လုပ္ငန္းမွ ဦးေစာလာေဖာ၀ါးက
ေျပာခဲ့သည္။
“ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ဆီကုိ ငါးအေသေတြ ယူလာတယ္၊ ေရနမူနာေတြ ယူလာတယ္၊ ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ ဓါတ္ခြဲခန္းမွာစစ္ၾကည ့္လုိက္ေတာ့ သူတုိ႔ေသတာက ေရအရည္အေသြးမေကာင္းလုိ႔ ေသတာေတြျဖစ္ေနတယ္” ဟု ၄င္း က ေျပာသည္။
တြံေတးၿမိဳ႕နယ္အတြင္းရွိ
ငါးကန္မ်ားတြင္ ငါးေသဆံုးမႈမ်ားေနေၾကာင္းကိုလည္း သိရွိရသည္။
“ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ တြံေတးဘက္မွာ အခုတေလာငါးေတြ ေတာ္ေတာ္ေသေနပါတယ္၊
အဲ့ဒီလုိေသတာက နည္းနည္းမဟုတ္ပါဘူး၊ ေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္” ဟု
တြံ႔ေတးမွငါးေမြးၿမဴေရးလုပ္ကုိင္သူ ဦးစုိးတင့္က ျမန္မာႏုိင္ငံငါးလုပ္
ငန္းအဖြဲ႔ခ်ဳပ္ အဂၤါပတ္အစည္းအေ၀းတြင္ေျပာခဲ့သည္။
ထုိကဲ့သုိ႔
ေရအရည္အေသြးညံ့ဖ်င္းျခင္းမွာ ငါးေမြးၿမဴမည့္သူမ်ားသည္
ငါးတစ္ခါေဖာ္ၿပီးလွ်င္ အဆုိပါကန္ အတြင္းမွ ေရထဲသုိ႔ပင္ ထပ္ခါထပ္ခါ အသံုး၍
ငါးသစ္ထပ္ထည္႔ျခင္းမ်ား ျပဳေနျခင္းေၾကာင္႔ ျဖစ္ေၾကာင္းကိုလည္း သိရွိရသည္။
ထုိ႔ျပင္
ကပ္ပါေရာဂါျဖစ္ေနေသာငါးကန္မွ ေရကိုလည္း
ျမစ္ေခ်ာင္းအင္းအုိင္မ်ားအတြင္းသုိ႔အလြယ္တကူ စြန္႔ပစ္ျခင္း မျပဳရန္ႏွင့္
ထုိေရအား ပုိးသတ္ျခင္း၊ ေရသန္းရွင္းေအာင္ျပဳလုပ္ျခင္းမ်ားျဖင့္
ျပန္လည္အသံုးျပဳ၍ ရေၾကာင္းကိုလည္း ဦးေစာလာေဖာ၀ါးက ဆိုသည္။
ေရအရည္အေသြးညံ့ဖ်င္းေသာ ေရမ်ားတြင္ ေရသန္႔အမွတ္ ၇.၀ PH ကုိေက်ာ္၍ ၇.၇ PH ရွိေနတက္ေၾကာင္း
ကုိလည္း သိရသည္။
ကုိလည္း သိရသည္။
ရန္ကုန္တိုင္းေဒသႀကီးအတြင္းရွိ
တြံေတး၊ တိုက္ႀကီး၊ ခရမ္း၊ ထန္းတပင္ၿမိဳ႕နယ္မ်ားရွိ ငါးကန္မ်ားမွာ အျခား
ေဒသမ်ားထက္ ငါးေသဆံုးမႈမ်ားေၾကာင္း သိရွိရသည္။